Eutonie cursussen

Een weg naar innerlijke rust en draagkracht

 

 

 

Home

Contact

Fysiotherapie

Hot Stone massage

Voetverzorging

Achtergrond

Links

Cursusaanbod 2018 Inschrijven Meer over eutonie

Najaar 2018

Op Lengte Komen

14 x maandagavond - start 3 september

14 x woensdagavond - start 5 september

Spanning Afbouwen

14 x dinsdagochtend - start 4 september

Bewegen vanuit je skelet

14 x donderdagochtend - start 6 september

Ardennen weekend - eutonie in rust en beweging

7-9 september


Voor alle cursussen is inschrijven vooraf noodzakelijk.

Op lengte komen

Door eenvoudige eutonie oefeningen leer je je aandacht te richten op je lichaam, spanning af te bouwen, rust te ervaren en je vermogen om te herstellen te ontdekken. Als je leert om te ontspannen en steun te nemen zullen je verkrampte spieren lossen en je souplesse toenemen. Anti-krimp ! Eutonie helpt je efficiŽnter met je energie om te gaan, meer ontspannen in het leven te staan en zelfbewust je eigen ruimte in te nemen. 

Maandagavond 19.30 - 21.00 uur      € 210
Start 3 september  
Locatie Praktijk  
14 keer:      3, 10, 17 sept, 1, 8, 22, 29 okt, 5, 12, 19, 26 nov en 3, 10, 17 dec
 
Woensdagavond 19.30 - 21.00 uur      € 210
Start 5 september  
Locatie Praktijk  
14 keer:      5, 12, 19 sept, 3, 10, 24, 31 okt, 7, 14, 21, 28 nov en 5, 12, 19 dec

Spanning Afbouwen

Leer onnodige spanning af te bouwen en ontdek voor jezelf de verlichtende werking van eutonie. Tijdens de eutonie les word je uitgenodigd om je lichaam te voelen. In de loop van de cursus worden de uitnodigingen steeds meer uitgebreid en verfijnd zodat je langzaam een verbeterd lichaamsgevoel kan ontwikkelen. Eutonie maakt je bewust van verborgen spanningen in je lichaam en helpt je deze op te heffen door een proces van subtiele, naar binnen gerichte waarnemingen. Op deze manier ontwikkel je een nieuw lichaamsbewustzijn. Door eenvoudige eutonie oefeningen leer je je aandacht te richten op je lichaam, spanning af te bouwen, rust te ervaren en je vermogen om te herstellen ontdekken. Stilletjes aan wordt het een gewoonte om te 'voelen wat je doet'.

Dinsdagochtend 10.00 - 11.30 uur      € 210
Start 4 september  
Locatie Praktijk  
14 keer:    4, 11, 18 sept, 2, 9, 23, 30 okt, 6, 13, 20, 27 nov en 4, 11, 18 dec
 

Bewegen vanuit je skelet

Skelet bewustzijn ontwikkelen brengt innerlijke kracht en rust met zich mee. Minder doen op spierkracht en meer zijn in de draagkracht van het leven. In deze cursus komt de wonderbaarlijke architectuur van het skelet en het botbewustzijn aan de orde. Je wordt uitgenodigd om je eigen skelet te ontdekken en leert de innerlijke steun van het skelet te voelen, gebruiken, waarderen. Zo leer je voelend en efficiŽnter te bewegen. Onnodige spierspanningen kunnen worden afgebouwd. Het is niet noodzakelijk maar wel aan te raden om eerst een basis cursus te volgen.

Donderdagochtend 10.00 - 11.30 uur      € 210
Start 6 september  
Locatie Praktijk  
14 keer:    6, 13, 20 sept, 4, 11, 25 okt, 1, 8, 15, 22, 29 nov en 6, 13, 20 dec
 

Weekendje weg in de Ardennen 2018

  Eutonie in rust en beweging...
Tijdens dit weekend wordt de essentie van de eutonie duidelijk. De grond is een bron van steun in rust en in beweging. In dit workshop leer je spanning af te bouwen en rust te ervaren. Ook komt de wonderbaarlijke architectuur van het skelet aan de orde. Je leert de innerlijke steun van het skelet te voelen, gebruiken, waarderen. Stilletjes aan begin je meer voelend en efficiŽnter te bewegen.
 
   
 

...we zullen binnen en buiten werken

 

Eutonie weekend op een schitterende locatie in de Ardennen... tijd voor verdieping, tijd voor jezelf.

7-9 september

(vrijdag 16u tot zondag 17u)

€ 250 (tweepersoons kamer, all-in)

8-10 deelnemers

www.boda-ardennen.be

                         

Melt and Flow - het water in de mens

We bestaan voor het grote deel uit water ! Vaak zien we dit niet terug in de beweging omdat we onbewust veel te hard werken. Kunnen wij niet meer als water bewegen? Stromend, glijdend en vloeiend? Zonder zo veel moeite? De eutonie principes van grondbesef, contact en steun verrijken je ervaring. Je bindweefsel wordt aangesproken en de slo-mo bal nodigt je uit om mee te gaan in de stroom.

data nog niet bekend
 
     

Big Ball, Little Ball - een samenspel van kracht en lenigheid

Wil je meer in beweging komen ? Op zoek naar een total body workout maar toch geen zin in fitness apparatuur? Dan is Big Ball, Little Ball een aanrader.

De gymbal en de slo-mo bal. Een geweldig veelzijdige combinatie die een nieuwe dimensie aan beweging geeft. De kleine bal heeft een verrassend effect. Je lijf wordt wakker, meer flexibel, meer voelbaar ! Je ontdekt nieuwe soepele manieren om te bewegen. Met de grote bal maak je dynamische bewegingen met je hele lichaam. Je verspreidt je energie van top tot teen. Het wordt een samenspel van kracht en lenigheid. Rekken en rollen. Balans en coŲrdinatie. Spelenderwijs leer je de eutonieprincipes toepassen tijdens de cursus en word je bewuster van je bewegingen. Genieten van het bewoonde bewegingsgevoel.

data nog niet bekend
   

  boven

Home Contact Fysiotherapie Hot Stone Voetverzorging Achtergrond Links

blog stats